מיקום: מדבר יהודה, ישראל
שטח: 300,000 מ"ר
שטח בנוי: 2,500 מ"ר
תוכנן: 2004
פרוגרמה: מלון אקולוגי מדברי
הפרויקט הוא רעיון לאקו–לודג מדברי במורדותיה המזרחים של העיר ערד הצופה לבקעת קנאים בדרך בין ערד למצדה. השטח שנבחר הוא למעשה גיא שהוא חריץ בטופוגרפית השטח המדברי. זאת על מנת ליצור עולם פנימי מוגן מהאקלים המדברי הקשה, וגם על מנת לצמצם פגיעה בסביבה. הבנייה היא בניה מדברית בשיטות בנייה ייחודיות למדבר ,כאשר מבני האקו–לודג מוטמעים בחלקם בתוך דפנות הגיא בסלע כמערה, ובחלקם הם קירות הבנויים מלבני בוץ, בשילוב אבנים מסלע מקומי ,כפי שהיה נהוג אצל התרבויות שהתיישבו במדבר בעבר הקדום. נעשה שימוש בחומרים מקומיים כדי לצמצם שינוע חומרים לשטח, לצמצם הכנסת חומרים זרים לסביבה המקומית, קיום הטמעה והסוואה טובה יותר של המבנים, וצמצום השפעתם על השטח.
במרכז הגיא ישנו ערוץ טבעי שבו ניתן לאסוף מי גשמים, ובעזרת טיפול נכון ניתן לשמר אותם גם לטובת פעילויות המלון, רחצה והשקיה. תנאי האקלים בעקבות הטופוגרפיה בשילוב עם המים יצרו תנאים לאזור פורה בצמחיה מקומית. כפי שהטופוגרפיה וכן תכנית המבנים בנויים על עקרונות של פנימיות, שורשיות, ותרבותיות, כך גם הרעיון העומד סביב הפעילויות במקום.
האורח עובר חוויה שיש בה ערך מוסף מעבר לפינוקים הקיימים במלונות המוכרים. אירוח תיירותי שכזה פונה למספר פלחים בשוק התיירות. פלח אחד שניקרא ECO-TURISM, שבו תיירים מגיעים מכל רחבי העולם לחוות במיוחד אקו–לודגים מגוונים. שוק זה הולך וגדל, והחיפוש אחר חוויות שונות ומעצימות יותר מתעצם, גם בשוק המקומי–ישראלי וגם בקרב יהודים החיים בגולה ומחפשים את הקרבה למקור .אורחים המגיעים למקור מגיעים לתקופה של מספר ימים על מנת לחוות חוויה רוחנית פנימית, שכלית, ופיזית כאחד . קיימת אינטראקציה בין אורחי המלון בפעילויות השונות וחוויות משותפות, אשר מחזקות את הקשר בין האורחים לאחדות: טיולים מדבריים בעקבות טבע ותרבות, שיעורים שונים לפיתוח המודעות העצמית ע"פ רוח התרבות היהודית , טיפולים גופניים בספא, יוגה ,מדיטציה , לימוד טכנולוגיות ופעולות לשימור וקיימות מדברית, רפואה מצמחייה מקומית, בישול מדברי, וכו…..
חשיבותו של המידבר והסמליות שבו, הן כמקום ריק, שומם ומנותק, והן מבחינת מיקומו הגאוגרפי והתרבותי אשר יצאה ממנו הארץ , ראשיתה הוא דור המדבר. המדבר הוא המקום שבו קיבלו עם ישראל את תכליתם ,הוא ה-"מקור" . ואכן מקור הוא שמו של פרויקט זה . למקור מגיעים אורחים לא רק לפינוקים של ספא מדברי, אוכל מקומי איכותי ,וניתוק של שקט מדברי מהשגרה, אלא גם לחוויית חופשה אשר יוצאים ממנה עם ערך מוסף אותו חוו במקום, הן מבחינת הטבע המדברי והן מבחינת מקורו של העם, התרבות שצמחה במדבר, השונה משאר התרבויות, תרבות של עם אשר נמצא תמיד במרכז העניינים לטוב ולרע. המקור הוא מקום המשמש צינור מקשר. לא רק אל עצמנו ולפנימיותנו, .אלא גם לאחרים שרוצים וסקרנים לדעת וללמוד על מקור הווייתנו כעם. במקור, הדרך היא באמצעות חיבור. לפעמים כשאין טלוויזיה וניידים, אנו מגלים שפעם ישבו אנשים סביב מדורה בלילות